Το νησί της Καλύμνου

Δωδεκάνησα

Οι ιστορίες πρώην σφουγγαράδων για τις δυσκολίες των παλαιών χρόνων, από την προετοιμασία, μέχρι την νόσο των δυτών, αλλά και το μουσείο των σφουγγαράδων που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, την Πόθια, δείχνουν ότι το παρελθόν αυτό δεν είναι και τόσο μακρινό.
Αν και στις ημέρες μας η Κάλυμνος έχει συνδεθεί με κάποιες πιο «σύγχρονες» πλευρές της ζωής, όπως είναι η αθλητική αναρρίχηση, που την έχει φέρει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο άθλημα.
Η Κάλυμνος είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και τη Λέρο και απέχει από τον Πειραιά 206 ναυτικά μίλια.
Το Μασούρι είναι ίσως η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού, απέχει περίπου 15 λεπτά από την Πόθια την πρωτεύουσα της Καλύμνου. Όσοι βρεθούν στην Κάλυμνο μπορούν να κολυμπήσουν στις βοτσαλωτές παραλίες Γέφυρα και Θέρμα. Το νησί προσφέρεται για γουιντσέρφινγκ, θαλάσσιο ποδήλατο και κανό. Ιδανική παραλία για όσους προτιμούν την απομόνωση είναι ο Αρμεός, ενώ δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να επισκεφθεί το λιμανάκι της Ρήνας και η συνοικία του Χριστού, με το ομώνυμο εκκλησάκι και τα βενετσιάνικα κτίρια.

Πηγή: Τηλεοπτική πληροφοριακή εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα"