Στο Περτούλι Τρικάλων


Το Περτούλι είναι ένας από τους πόλους τουριστικής έλξης του νομού Τρικάλων χειμώνα-καλοκαίρι.
Πρόκειται για ένα από τα πιο παλαιά χωριά της Θεσσαλίας, ιδανική αφετηρία εξορμήσεων και περιηγήσεων στις γύρω περιοχές, καθώς βρίσκεται στην Πίνδο σε υψόμετρο 1200. Απέχει 48 χλμ. από τα Τρίκαλα και 15 χλμ από την Ελάτη.
Χτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά βουνού, με γραφικά πέτρινα σπίτια με κόκκινες ή πέτρινες στέγες, το χωριό ξεχωρίζει για την υπέροχη φύση και το ελατόδασος του, το οποίο διακόπτεται από ειδυλλιακά ξέφωτα, γνωστά ως Περτουλιώτικα Λιβάδια.
Το δάσος του Περτουλίου είναι ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα στην Ελλάδα. Οι επιλογές που έχει ο επισκέπτης είναι αρκετές. Το μέρος είναι κατάλληλο για περιήγηση στα γραφικά χωριά των Αιθήκων, όπως το Νεραϊδοχώρι, η Δέση, η Πύρρα, για πεζοπορία σε γραφικά μονοπάτια μέσα στο πράσινο και πλάι σε ρυάκια, mountain bike σε ανεξερεύνητες διαδρομές, ιππασία και τοξοβολία στα Περτουλιώτικα Λιβάδια. Το καλοκαίρι προσφέρεται ακόμη και για κολύμπι! Αν όμως τα νερά του περτουλιώτικου ποταμού σας φανούν αρκετά κρύα, υπάρχουν και ξενοδοχεία με πισίνες μέσα στο χωριό.
Πηγή: Τουριστική - ταξιδιωτική εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα"