Το Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα



Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο άνοιξε τον Μάιο του 2000, αρχικά ως Ορνιθολογικό Πάρκο φιλοξενώντας την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο (1500 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη), ζώα της φάρμας για τους μικρότερους επισκέπτες και 3 πολύ εντυπωσιακά μεγάλα κλουβιά - μικρογραφίες των 3 ηπείρων - στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν και να θαυμάσουν την αντίστοιχη ορνιθολογική πανίδα και χλωρίδα.
Τον Απρίλιο του 2001 προστέθηκε "Ο Κόσμος των Ερπετών" με πύθωνες, βόες, κροκόδειλο κ.ά, και το καλοκαίρι του 2002 άνοιξε το έκθεμα "Ελληνική Πανίδα" με ζώα που συναντάμε σπάνια στην Ελλάδα, όπως η Καφέ Αρκούδα, ο Λύκος, οι Αλεπούδες, οι Αγριόγατες, οι Λύγκες, οι Βίδρες κ.α. Το Φεβρουάριο του 2003 το Πάρκο επεκτάθηκε με την "Αφρικανική Σαβάνα" (Καμηλοπαρδάλεις, Ζέβρα, Αντιλόπες κλπ) καθώς και με Γκουανάκο, Τζάγκουαρ, Λεοπαρδάλεις του Χιονιού, τα πολύ σπάνια Λευκά Λιοντάρια και άλλα θηλαστικά. Toν Ιούνιο του 2003 προστέθηκε στο πάρκο ς ένα καινούργιο τμήμα όπου οι επισκέπτες μας έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά μαϊμούδες και πίθηκους.
Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η επέκταση του τμήματος των αιλουροειδών με Τίγρεις , Σερβάλ και Οσελότους , επεκτάθηκε η Αφρικάνική Σαβάνα και άνοιξε ένα τμήμα της καινούργιας επέκτασης με Ιπποπόταμους και Σκυλιά των λειμώνων. Ο σκοπός του μοναδικού αυτού Πάρκου, εκτός από ψυχαγωγικός, είναι και εκπαιδευτικός, καθώς αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιούνται, στο Πάρκο, εκπαιδευτικά προγράμματα σε ομάδες μαθητών και ξεναγήσεις κατά την διάρκεια επισκέψεως των σχολείων. Το Πάρκο λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00π.μ ως τη δύση του ηλίου.

Η είσοδος κοστίζει €11,00 για ενήλικες, €9,00 για παιδιά 3-12 ετών, δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 3 ετών, €9,00 για γκρουπ άνω των 25 ατόμων, €7,00 για Νηπιαγωγεία και Παιδικούς σταθμούς, €8,00 για Δημοτικά - Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ δωρεάν είναι η είσοδος και για άτομα με ειδικές ανάγκες.ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ: 319 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ:
Έξοδος 18 για Σπάτα (από το Αεροδρόμιο)
Έξοδος 16Ρ για Ραφήνα (από Ελευσίνα)
Τέρμα Αττικής οδού με κατεύθυνση προς Ραφήνα από περιφερειακό Υμηττού
Πηγή: Τουριστική - ταξιδιωτική εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα"